Workshop

Workshop doedelzakspelen

Doedelzak workshop voor Bedrijfsuitjes en Familiefeesten

Zodra er over de doedelzak gesproken wordt, hoor je al snel termen als ‘indrukwekkend’, ‘emotioneel’ en ‘doordringend’.
Iedereen kent het instrument wel en heeft er ook een mening over. Er zijn in Nederland echter maar weinig mensen die echt weten hoe de doedelzak werkt, wat erbij komt kijken en wat de achtergrond is.

Onze ervaring is dat deze workshop veel losmaakt bij mensen. Of het nu gaat om een eenmalige kennismaking met het instrument of het begin van een nieuwe passie.

We vertellen tijdens deze workshop in korte tijd veel over de achterliggende (en soms onverwachte) geschiedenis en cultuur. Daarnaast leer je alles over de doedelzak:

  • De verschillende onderdelen
  • De materialen die worden gebruikt
  • Hoe je een doedelzak vasthoudt (Zonder handen!)
  • Welk proces gevolgd moet worden voordat je op de doedelzak kan spelen
  • Hoe een doedelzak band functioneert (En dat dit best wel op een bedrijf lijkt)

En natuurlijk mag iedereen het ook eens zelf proberen!

Dé activiteit voor eens wat anders tijdens het bedrijfsuitje, waar op een leuke manier dingen geleerd worden die je op de werkvloer kan gebruiken.

Of voor tijdens een familiefeest of het jaarlijkse familieweekend, om bijvoorbeeld de gezamenlijke band met Schotland verder te onderzoeken en verdiepen.

Vraag direct meer informatie aan

Workshop voor Pipe Bands

Input van buitenaf werkt vaak verfrissend. Voor een objectieve, nieuwe blik op het niveau van de band werkt een workshop met externe instructie heel goed. Hierin wordt een balans bewaard tussen plezier in het spelen en focus op ontwikkeling van de band.

In een weekend kunnen vaak al flinke stappen worden gezet. Er wordt ook een plan met aandachtspunten voor de toekomst meegegeven. Zo wordt de ontwikkeling ook na het workshop weekend gegarandeerd.

Naast het verhogen van het niveau van spelen wordt er aandacht besteed aan ensemble, sound en onderhoud van de instrumenten.

  • Willen jullie met de band een stap verder zetten?
  • Een nieuwe competitie set instuderen?
  • Nieuwe rieten installeren om zo een geweldige sound te creëren?
  • Wil de band eindelijk eens andere muziek instuderen dan marches, maar hoe moet dat eigenlijk? Hoe zit het met de phrasing en accenten?

Dit zijn allemaal zaken waar Gilian mee kan helpen door zijn brede kennis en zijn ervaring als pipe major en het geven van verschillende workshops. Hij kan bijvoorbeeld tijdens een repetitieavond langskomen om te helpen. Dit kan ook een hele dag of een weekend zijn, zodat je meteen een flinke stap kan zetten met de band.

Vraag direct meer informatie aan